국제 회의 연회시 술 종류 및 선택
( Selection of Alcoholic Beverages for International Conferences )
국제 회의 시 알코올 음료 선택
국제 회의에 적합한 알코올 음료를 선택하는 것은
손님이 즐거운 경험을 할 수 있도록 하는 데 중요합니다.
국제회의에 음료를 적절하게 선택하고
제공하는 데 도움이 되는 포괄적인 가이드입니다.
1. 애피타이저 또는 칵테일
애피타이저는 식사 전에 식욕을 돋우기 위해 제공됩니다.
인기있는 애피타이저들입니다.
a. 하이볼 칵테일:
스카치 앤 소다: 스카치 위스키와 소다수로 만든 고전적인 하이볼입니다.
스카치 앤 워터: 스카치 앤 소다와 비슷하지만 정수를 사용합니다.
버번 앤 소다: 버번 위스키에 소다수를 섞은 것입니다.
버번 앤 워터: 버번에 정수를 섞은 것입니다.
버번 앤 콜라: 콜라와 함께 더 달콤한 대안입니다.
버번 앤 진저 에일: 진저 에일로 약간의 매운맛을 더합니다.
진 토닉: 진과 토닉 워터의 상쾌한 혼합물.
보드카 토닉: 토닉 워터와 함께 제공되는 보드카.
b. 다른 인기 있는 애피타이저:
진 피즈: 진, 레몬 주스, 설탕, 소다수로 만든 시큼한 칵테일.
톰 콜린스: 진 피즈와 비슷하지만 더 높은 잔에 제공.
셰리: 스페인의 강화 와인으로, 종종 애피타이저로 제공됩니다.
베르무트: 다양한 식물성 재료로 풍미를 낸 향기로운 강화 와인.
c. 클래식 칵테일:
맨해튼: 위스키, 달콤한 베르무트, 비터의 세련된 혼합물.
마티니: 진과 드라이 베르무트로 만들고 올리브나 레몬 트위스트로 장식합니다.
올드 패션드: 버번이나 라이 위스키를 설탕, 비터, 감귤 껍질 트위스트로 섞은 것입니다.
핑크 레이디: 진, 그레나딘, 달걀 흰자로 거품이 많은 분홍색 칵테일을 만듭니다.
밀리언 달러: 진, 베르무트, 파인애플 주스, 달걀 흰자를 풍부하게 섞은 칵테일입니다.
네이키드 레이디: 럼, 라임 주스, 그레나딘, 달걀 흰자를 사용한 독특한 칵테일입니다.
레인보우: 다양한 리큐어를 겹겹이 쌓아 시각적으로 매력적인 음료를 만듭니다.
캄파리 소다: 캄파리와 소다수를 상쾌하게 섞은 칵테일입니다.
2. 식사 중 알코올 음료
식사와 함께 적절한 알코올 음료를
페어링하면 식사 경험이 향상됩니다.
a. 화이트 와인:
제공 온도: 7-10°C에서 냉장.
페어링: 일반적으로 생선 요리와 흰살 고기와 함께 제공됩니다.
b. 레드 와인:
제공 온도: 17-19°C에서 냉장.
페어링: 일반적으로 붉은 고기와 풍성한 요리와 함께 제공됩니다.
c. 로제 와인:
제공 온도: 냉장.
페어링: 다재다능하며,
일반적으로 육류와 생선 요리와 함께 제공됩니다.
d. 샴페인:
제공 온도: 냉장.
행사: 축하의 건배와 특별한 경우에 이상적입니다.
3. 식후 음료
식후 음료는 보통 더 강하고 천천히 홀짝홀짝 마셔야 합니다.
a. 브랜디:
코냑과 같이 알코올 함량이 40-42%인
증류 와인입니다.
식사 후 홀짝홀짝 마시기에 완벽합니다.
b. 리큐어:
쿠앵트로: 오렌지 향 리큐어입니다.
칼바도스: 프랑스 노르망디의
사과 브랜디입니다.
드램부이: 위스키, 꿀, 허브, 향신료로 만든
스코틀랜드 리큐어입니다.
이러한 음료를 신중하게 선택하면
다양한 취향과 선호도에 맞는
기억에 남는 식사 경험을 만들 수 있습니다.
상쾌한 아페리티프이든,
저녁 식사와 완벽하게 어울리는 와인이든,
부드러운 식후 음료이든,
손님들은 제공되는 음료의 세부 사항과
품질에 감사할 것입니다
Selection of Alcoholic Beverages
for International Conferences
Choosing the right alcoholic beverages
for an international conference is crucial to ensure
that guests have a pleasant experience.
Here’s a comprehensive guide to help you
select and serve beverages appropriately during such events:
1. Aperitifs or Cocktails
Aperitifs are served before the meal to stimulate the appetite.
a. Highball Cocktails:
Scotch and Soda: A classic highball made with Scotch whiskey and soda water.
Scotch and Water: Similar to Scotch and soda but with still water.
Bourbon and Soda: Bourbon whiskey mixed with soda water.
Bourbon and Water: Bourbon mixed with still water.
Bourbon and Coke: A sweeter alternative with cola.
Bourbon and Ginger Ale: Adds a hint of spice with ginger ale.
Gin and Tonic: A refreshing mix of gin and tonic water.
Vodka and Tonic: Vodka served with tonic water.
b. Other Popular Aperitifs:
Gin Fizz: A tangy cocktail made with gin, lemon juice, sugar, and soda water.
Tom Collins: Similar to Gin Fizz, but served in a taller glass.
Sherry: A fortified wine from Spain, often served as an aperitif.
Vermouth: An aromatic, fortified wine flavored with various botanicals.
c. Classic Cocktails:
Manhattan: A sophisticated mix of whiskey, sweet vermouth, and bitters.
Martini: Made with gin and dry vermouth, garnished with an olive or lemon twist.
Old Fashioned: Bourbon or rye whiskey muddled with sugar, bitters, and a twist of citrus peel.
Pink Lady: Gin, grenadine, and egg white, creating a frothy, pink cocktail.
Million Dollar: A rich blend of gin, vermouth, pineapple juice, and egg white.
Naked Lady: A unique cocktail featuring rum, lime juice, grenadine, and egg white.
Rainbow: Layers of various liqueurs creating a visually appealing drink.
Campari Soda: A refreshing mix of Campari and soda water.
2. Alcoholic Beverages During Meals
Pairing the right alcoholic beverage
with your meal enhances the dining experience.
a. White Wine:
Serving Temperature: Chilled at 7-10°C.
Pairing: Typically served with fish dishes and white meats.
b. Red Wine:
Serving Temperature: Chilled at 17-19°C.
Pairing: Usually served with
red meats and hearty dishes.
c. Rosé Wine:
Serving Temperature: Chilled.
Pairing: Versatile, commonly served
with both meat and fish dishes.
d. Champagne:
Serving Temperature: Chilled.
Occasion: Ideal for celebratory toasts
and special occasions.
3. After-Dinner Drinks
After-dinner drinks are usually stronger and
are meant to be sipped slowly:
a. Brandy:
Description: A distilled wine with an alcohol content of 40-42%, such as Cognac.
Occasion: Perfect for sipping after a meal.
b. Liqueurs:
Examples:
Cointreau: An orange-flavored liqueur.
Calvados: An apple brandy from Normandy, France.
Drambuie: A Scottish liqueur made from whiskey, honey, herbs, and spices.
By thoughtfully selecting these beverages,
you can create a memorable dining experience
that caters to a variety of tastes and preferences.
Whether it’s a refreshing aperitif,
a perfectly paired wine with dinner,
or a smooth after-dinner drink,
your guests will appreciate the attention to detail
and the quality of the beverages served.
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